COMUNICAT

10.12.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului minor C.M.S., pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Galaţi – Secţia penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor C.M.S., pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 28.11.2015, în jurul orei 19,00, victima T. G., în timp ce se deplasa între satele Ştieţeşti şi Adam, ambele aparţinând comunei Drăguşeni, pe o cărare ce traversează vegetaţia din extravilanul dintre cele două localităţi, a fost lovită cu o bâtă de mai multe ori, în zone diferite ale corpului, de către inculpatul Crăciun Florin Grigoraş şi de inculpatul minor C.M.S.

Inculpaţii au aplicat aceste lovituri în special în zona feţei şi a capului, provocând moartea victimei printr-o anemie acută, consecutiv unor plăgi contuze şi fracturi produse prin lovituri active cu corpuri dure.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.