COMUNICAT

07.12.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 05 decembrie 2015, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

             Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpate pe o durată de 30 de zile.         

             Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul inculpatul, în calitate de agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Fârţăneşti, judeţul Galaţi,  a pretins suma de 1500 de euro pentru a ajuta la soluţionarea dosarului penal întocmit martorului, în sensul a lăsat se înţeleagă va interveni la procuror.

            Din suma pretinsă de 1500 de euro, agentul de poliţie a primit anterior suma de 250 de euro şi 1000 lei, iar la momentul flagrantului a fost prins având asupra sa suma de 500 de euro inscripţionaţi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.