COMUNICAT

03.12.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, prin ordonanţa din data de 26 noiembrie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul BULIGA VASILE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

 Totodată, faţă de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la data de 26.11.2015 până la data de 24.01.2016 inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 24.11.2015, ora 14,00, inculpatul Buliga Vasile i-a oferit martorului P.C. (agent de poliţie) mai multe bunuri, alimente, băuturi şi ţigări, pentru a fi ajutat în soluţionarea favorabilă a dosarului penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, şi pentru a-şi recupera autoturismul indisponibilizat de organele de cercetare penală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.