COMUNICAT

02.12.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Zama Gabriel, pentru săvārşirea infracţiunilor de furt calificat īn scop de folosinţă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Zama Gabriel, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 27.11.2015 pānă la data de 26.12.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 27/28.10.2015, inculpatul Zama Gabriel a sustras şi a condus pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere, un autoturism Dacia Solenza.

Autoturismul astfel sustras a fost găsit abandonat īn ziua de 29.10.2015, la intersecţia str. Chişinău cu şoseaua Buzăului din municipiul Brăila.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.