COMUNICAT DE PRESĂ

26.11.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Videanu Samir, pentru săvārşirea tentativei la infracţiunea de furt şi a patru infracţiuni de furt calificat, īn concurs real şi īn stare de recidivă postcondamnatorie.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Videanu Samir, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 19.11.2015 pānă la data de 18.12.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn perioada iulie 2014 -26.10.2015, inculpatul VIDEANU SAMIR, prin escaladare, spargerea geamurilor şi pătrunderea pe uşile neasigurate, a pătruns īn incinta unei societăţi comerciale şi īn interiorul locuinţelor persoanelor vătămate B.I., I. Z., B. L. ŞI M.D., de pe raza municipiului Brăila, de unde a sustras sume de bani, precum mai multe bunuri īntre care telefoane mobile, chei metalice, acte de identitate.

Īn preajma sărbătorilor pascale ale anului īn curs, inculpatul Videanu Samir, cu intenţia frauduloasă de a sustrage bunuri, a escaladat gardul īmprejmuitor al unui imobil nelocuit, din municipiul Brăila, aparţinānd persoanei vătămate C.M., iar din curtea acestuia a pătruns īn locuinţă, īnsă nu a găsit bunuri pe care să le īnsuşească, īn scopul valorificării.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.