COMUNICAT DE PRESĂ

24.11.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 22/23.11.2015, în jurul orei 0234, pe D.N. 26, în localitatea Tuluceşti, un autoturism marca Volkswagen Passat CC a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând M.A.I., aflat în misiune de patrulare, rezultând decesul unei persoane şi vătămarea altor două persoane.

 

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 22/23.11.2015, în jurul orei 0230, conducătorul autoturismului marca Volkswagen Passat CC, care circula pe DN 26, din direcţia Târgu Bujor-Galaţi s-a angajat într-o depăşire, în urma căreia nu a mai revenit pe sensul său de mers, circulând pe contrasens pe o porţiune de câţiva metri, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând M.A.I., condus de a.s.a D.C.

În urma impactului a rezultat decesul pasagerului din dreapta faţă din autospeciala poliţiei, subinspector post-mortem Baben Ionel, vătămarea corporală a poliţistului care conducea autospeciala, precum şi vătămarea corporală a şoferului autoturismului marca Volkswagen Passat CC.

Poliţistul D.C., aflat la volanul autoturismului marca Dacia Logan a suferit fracturi ale bazinului, fiind internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.

Cei patru pasageri aflaţi în autoturismul marca Volkswagen Passat CC, care se întorceau de la un club dintr-o localitate din apropiere, au plecat de la locul producerii accidentului, înainte de sosirea ambulanţei şi a echipajelor poliţiei.

Conducătorului autoturismului marca Volkswagen Passat CC, în vârstă de 26 de ani   i-au fost recoltate probe biologice, constatându-se că avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În urma investigaţiilor efectuate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi s-a decis transferarea de urgenţă a acestuia la Spitalul de Neurochirurgie „Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, pentru a fi supus unei investigaţii chirurgicale.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

 

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.