COMUNICAT

23.11.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.11.2015 până la data de 21.12.2015.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 20.11.2015, în jurul orelor 1930, inculpatul, împreună cu un complice, s-au deplasat la locuinţa unor persoane vătămate, din municipiul Brăila. Atât inculpatul cât şi complicele se aflau în stare de ebrietate, iar prin acţiuni violente s-au izbit şi au tras de uşa de acces în casa scării imobilului unde locuiesc persoanele vătămate, complicele distrugând cu o lovitură de picior geamul de la uşa de acces.

Ulterior, în aceeaşi seară, inculpatul, în jurul orelor 2020, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată, aducându-i acesteia reproşuri cu privire la situaţia gravă în care se află, fiind audiat şi cercetat de poliţie în repetate rânduri, din cauza plângerilor depuse de ea la poliţie.

Prin faptele sale, inculpatul a încălcat în două rânduri ordinele de protecţie care au fost instituite prin sentinţa pronunţată de Judecătoria Brăila, respectiv decizia pronunţată de Tribunalul Brăila.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.