COMUNICAT

23.11.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Buştiuc Claudiu Valentin, pentru săvārşirea infracţiunii de nerespectare a hotărārilor judecătoreşti.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 22.11.2015 pānă la data de 21.12.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara zilei de 20.11.2015, īn jurul orelor 1930, inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin, īmpreună cu numitul Caţă Valentin, s-au deplasat la locuinţa persoanelor vătămate I.M. şi I.E., din municipiul Brăila. Atāt inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin cāt şi numitul Caţă Valentin se aflau īn star de ebrietate, iar prin acţiuni violente s-au izbit şi au tras de uşa de acces īn casa scării imobilului unde locuiesc persoanele vătămate, numitul Caţă Valentin distrugānd cu o lovitură de picior geamul de la uşa de acces.

Ulterior, īn aceeaşi seară, inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin, īn jurul orelor 2020, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată I.M., aducāndu-i acesteia reproşuri cu privire la situaţia gravă īn care se află, fiind audiat şi cercetat de poliţie īn repetate rānduri, din cauza plāngerilor depuse de ea la poliţie.

Prin faptele sale, inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin a īncălcat īn două rānduri ordinele de protecţie care au fost instituite prin sentinţa pronunţată de Judecătoria Brăila, respectiv decizia pronunţată de Tribunalul Brăila.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.