COMUNICAT

02.11.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată, la 29.10.2015, arestarea preventivă a inculpatului Stănescu Ionel, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Stănescu Ionel, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 29.10.2015 şi pānă la data de 27.11.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 26.10.2015, victima S. V. a refuzat să dea curs unei solicitări a inculpatului Stănescu Ionel (tatăl său), de a-i aduce apă. Īn aceste condiţii, inculpatul a aruncat cu un baston din lemn spre victimă şi a lovit-o īn zona gātului, īn zona latero-cervical dreaptă.

Decesul victimei s-a datorat hemoragiei subarahnoidiene şi hemoragiei occipitale prin ruptură de arteră ventrală dreapta consecutiv unui traumatism latero-cervical drept cu disjuncţie antero-occipitală şi excoriaţie tegumentară.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.