COMUNICAT

18.11.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpaţilor Bălan Florin Daniel, Dănilă Mihăiţă Costel şi Călin Alberto Mohamad, pentru săvārşirea infracţiunilor de furt, furt şi furt calificat, respectiv furt calificat.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii Bălan Florin Daniel, Dănilă Mihăiţă Costel şi Călin Alberto Mohamad, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 17.11.2015 pānă la data de 16.12.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 14.10.2015, inculpaţii Bălan Florin Daniel şi Dănilă Mihăiţă Costel au sustras mai multe bunuri aparţinānd unei societăţi, profitānd de neatenţia angajaţilor, cauzānd un prejudiciu īn valoare de 392,97 lei.

            De asemenea, īn noaptea de 14/15.10.2015, inculpaţii Dănilă Mihăiţă Costel şi Călin Alberto Mohamad au sustras 12 pachete de  gresie din parcarea unei societăţi, cauzānd acesteia un prejudiciu īn valoare de 597,36 lei.

            La data comiterii faptelor, inculpaţii Bălan Florin Daniel, Călin Alberto Mohamad se aflau sub efectul măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de aceştia, activitatea infracţională fiind desfăşurată chiar īn ziua īn care s-au prezentat la poliţie conform programului de supraveghere īntocmit īn acest sens.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.