COMUNICAT

17.11.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Filoti Nicolae Cătălin şi Guriencu Ileana, pentru săvārşirea a două infracţiuni de furt calificat.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii Filoti Nicolae Cătălin şi Guriencu Ileana, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 13.11.2015 şi pānă la data de 12.12.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, că la data de 27.10.2015, inculpaţii au hotărāt să sustragă bunuri de la călătorii care se deplasau cu mijloace de transport īn comun din municipiul Brăila. Īn acest sens, au stabilit ca inculpatul Filoti Nicolae Cătălin să sustragă bunuri de la călătorii aflaţi īntr-un autobuz, bunuri pe care să le plaseze apoi inculpatei Guriencu Ileana. La data menţionată anterior, inculpatul Filoti Nicolae Cătălin a introdus māna īn buzunarul părţii vătămate I.M., sustrăgāndu-i un telefon mobil, pe care l-a plasat īn buzunarul inculpatei Guriencu Ileana. Aceasta din urmă a reuşit să coboare din autobuz, mergānd la o casă de amanet unde a amanetat bunul sustras cu suma de 50 lei.

Inculpatul Filoti Nicolae Cătălin a fost depistat de organele de poliţie şi condus la sediul instituţiei, unde a recunoscut modalitatea de săvārşire a faptei.

La data de 09.11.2015, tot īntr-un mijloc de transport īn comun, inculpatul Filoti Nicolae Cătălin a sustras un telefon mobil aparţinānd părţii vătămate G.M., bun pe care l-a plasat īn buzunarul inculpatei Guriencu Ileana.

Īn cele din urmă inculpaţii au coborāt din autobuz şi a doua zi au amanetat telefonul la o casă de amanet cu suma de 50 lei, prin intermediul altei persoane.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.