COMUNICAT

10.11.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ilie Nicuşor, pentru săvārşirea, īn concurs real, a patru infracţiuni de furt calificat.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ilie Nicuşor, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 07.11.2015 şi pānă la data de 06.12.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 17/18.09.2015, inculpatul Ilie Nicuşor, prin spargerea geamului portierei stānga faţă de la autoturismul marca Dacia Duster, aparţinānd persoanei vătămate D.G., a pătruns īn interior de unde a sustras o staţie emisie recepţie, īn timp ce autoturismul se afla īn parcarea Hotelului Traian din municipiul Brăila.

Īn noaptea de 05/06.10.2015, inculpatul Ilie Nicuşor, prin spargerea geamurilor portierelor dreapta spate de la autoturismele marca Dacia Logan, aparţinānd persoanei vătămate M.N.F.G. şi Toyota Auris, aparţinānd persoanei vătămate G.F., a sustras mai multe bunuri, īn timp ce autoturismele se aflau īn parcarea Hotelului Traian din municipiul Brăila.

Īn noaptea de 16/17.10.2015, inculpatul Ilie Nicuşor, prin spargerea geamului triunghiular  de la autoturismul marca BMW X6, aparţinānd persoanei vătămate S.C. A.M. SRL Brăila, a pătruns īn interior de unde a sustras sistemul de navigaţie īncadrat īn bordul maşinii, īn timp ce autoturismul se afla parcat pe str. Calea Călăraşilor, īn dreptul imobilului nr. 16, creānd un prejudiciu de 27.418 lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.