COMUNICAT

26.10.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea īn judecată, īn stare de arest, a inculpatului Milcu Viorel, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de viol īn formă agravată.

Din probatoriul administrat īn cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 3-4.07.2015, persoana minoră B.A.S. a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, avānd diagnosticul colică abdominală şi apendicită acută.

Īn aceeaşi noapte, inculpatul Milcu Viorel, asistent medical la unitatea sanitară menţionată anterior, profitānd de starea īn care se afla victima din cauza sedativului şi somniferului administrate de către acesta, a īntreţinut un raport sexual cu persoana vătămată minoră.

Cauza s-a īnregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, la 23.10.2015, īn prezent fiind īn derulare activităţile specifice aceste etape procedurale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale, punerea īn mişcarea a acţiunii penale şi trimiterea īn judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.