COMUNICAT

26.10.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Vrînceanu Ionuţ Marin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.10.2015.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 22.10.2015, în jurul orei 12.00, după un conflict cu tatăl său, în urma căruia cel din urmă a chemat organele de ordine, inculpatul Vrînceanu Ionuţ Marin s-a hotărât să incendieze imobilul format din două corpuri de clădire alipite în care locuia împreună cu părinţii săi şi cei doi copii în vârstă de 3, respectiv 5 ani. După ce a dat foc unor haine în spatele corpului de clădire în care locuiau părinţii săi, constatând că acesta nu este suficient de intens încât să se extindă la întreg imobilul, inculpatul Vrînceanu Ionuţ Marin s-a urcat în podul comun al celor două corpuri de clădire şi a incendiat cu o brichetă mai multi saci cu haine. După ce a aşteptat aproximativ 2 minute pentru a se convinge că focarul a cuprins întreg imobilul, inculpatul Vrînceanu Ionuţ Marin a părăsit locul faptei, fugind către str.Cazasului.

Incendiul s-a propagat şi s-a manifestat asupra întregii construcţii, cuprinzând majoritatea bunurilor şi obiectelor de uz casnic, interval în care cei doi copii minori se aflau în curtea imobilului, la poarta căruia se adunase o mare parte din vecini, alertaţi de cele întâmplate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.