COMUNICAT

26.10.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului minor T.R.I., cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de viol asupra unei victime care nu a īmplinit vārsta de 16 ani.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor T.R.I:, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 15.10.2015.

            Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că īn seara de 02.10.2015, īn jurul orei 2100, inculpatul minor T.R.I., īn vārstă de 15 ani, a constrāns-o pe persoana vătămată, minor de sex masculin, īn vārstă de 10 ani, să īl īnsoţească pe str. Maramureş din municipiul Galaţi. Inculpatul a condus-o forţat pe persoana vătămată īntr-un loc retras, pe un teren viran, unde a fost constrānsă să se dezbrace de pantaloni şi să īntreţină raporturi sexuale anale.

Inculpatul provine dintr-o familie dezorganizată şi a fost judecat anterior pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie, fiindu-i aplicată, printr-o hotărāre nedefinitivă, o măsură educativă neprivativă de libertate.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.