COMUNICAT

19.10.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Haidu Marian, cercetat sub aspectul săvârşirii, în stare de recidivă, a tentativei la infracţiunea de tâlhărie calificată.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Făurei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în seara zilei de 15.10.2015, în intervalul orar 2300 – 2340, pe fondul consumului de alcool inculpatul Haidu Marian a pătruns pe poarta de acces în curtea locuinţei persoanei vătămate G.M. în vârstă de 90 de ani. Inculpatul a spart un geam de la o fereastră a locuinţei şi, prin escaladarea acesteia, a intrat în locuinţă şi apoi în camera în care se afla persoana vătămată, pe care a lovit-o în mod repetat cu palmele, pumnii şi picioarele atât la nivelul feţei cât pe corp pentru a o determina să-i remită banii pe care îi avea în locuinţă sau să-i precizeze locul unde se află. Acesta a fost surprins în flagrant de către martorii D.P., D.E. şi G.Z.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.