COMUNICAT

07.10.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Baciu Cătălin, cercetat sub aspectul săvârşirii, în stare de recidivă postcondamnatorie, a două infracţiuni de furt calificat, din care una în formă continuată.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.10.2015.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 29.04.2015, în intervalul  orar 11:00-12:00, inculpatul Baciu Cătălin a pătruns fără drept în biroul unde îşi desfăşoară activitatea profesională persoana vătămată H. L., de unde a sustras un telefon mobil marca Vodafone Smart 4 Mini şi suma de 23 lei.

La data de 28.09.2015, în jurul orei 12:10, inculpatul Baciu Cătălin a pătruns prin efracţie (cu ajutorul unei dalte a forţat sistemul de închidere al uşii de acces) în incinta unei casei parohiale aparţinând unui aşezământ bisericesc din municipiul Brăila, iar în noaptea de 04/05.10.2015, în jurul orelor 03:15 – 04:30, inculpatul Baciu Cătălin, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, prin escaladarea unei ferestre neasigurate, a pătruns din nou în incinta aceluiaşi imobil de unde a sustras suma de 3550 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.