COMUNICAT

28.09.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ciupercă Ion, cercetat sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 25.09.2015.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 23.09.2015 în jurul orei 16.30, pe raza oraşului Însurăţei, Ciupercă Ion i-a aplicat persoanei vătămate M.M. mai multe lovituri cu un cuţit, lovituri care i-au produs persoanei vătămate plăgi înjunghiate la nivelul axilei stângi, a abdomenului şi în partea superioară a coapsei stângi, cauzându-i leziuni ce necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie persoanei vătămate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.