COMUNICAT

17.09.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Benescu Adrian, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de ultraj.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 17.09.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 05.07.2015, īn jurul orelor 22:30-23:00, inculpatul Benescu Adrian l-a lovit cu un corp contondent, de două ori, īn mod succesiv şi cu intensitate, īn zona capului, pe TM, lucrător de poliţie īn cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, aflat īn exercitarea atribuţiilor de serviciu. S-a stabilit că fapta a fost comisă īn timp ce acesta īncerca să-şi apeleze colegii pentru a le cere sprijinul īn aplanarea conflictului creat la cafe-barul aparţinānd societăţii comerciale S.C. CANTAGE SERV S.R.L., din localitatea Latinu, comuna Maxineni, judeţul Brăila, persoana vătămată suferind leziuni traumatice ce au  necesitat un număr de 7-9 zile de īngrijire medicală.

 Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.