COMUNICAT

16.09.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată, la data de 15.09.2015, arestarea preventivă a inculpatului minor, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Brăila – Secţia penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul minor, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.09.2015.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 07.09.2015, în intervalul orar 18.00 – 18.30, inculpatul minor i-a aplicat victimei minore mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului care au avut ca urmare, iniţial, un traumatism cranio cerebral grav, comă CGS 4, edem cerebral de emisfer stâng, contuzie cerebrală gravă. Ulterior, starea de sănătate a victimei s-a agravat, iar la 13.09.2015, aceasta a decedat.

 Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.