COMUNICAT

07.09.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Necula Costică, pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor săvārşită asupra unui membru al familiei.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 04.09.2015 şi pānă la data de 03.10.2015, inclusiv.  

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, īn noaptea de 09/10.07.2015, īn jurul orelor 01,00, pe fondul unui conflict, inculpatul Necula Costică a aplicat persoanei vătămate N. N. (soţia sa) mai multe lovituri cu pumnii şi palmele īn zona capului, producāndu-i un traumatism cranio cerebral cu fisură fronto-parietală stāngă şi hematom subdural acut compresiv, care i-au pus īn primejdie viaţa.

 Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.