COMUNICAT

07.09.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Milcu Viorel, pentru comiterea infracţiunii de viol.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 04.09.2015 şi pānă la data de 03.10.2015, inclusiv.  

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, īn noaptea de 03/04.07.2015, īn jurul orelor 02:30-03:00, īn salonul nr.320 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, inculpatul Milcu Viorel, īn calitate de asistent medical īn cadrul unităţii spitaliceşti şi aflat īn exercitarea atribuţiilor de serviciu, profitānd de imposibilitatea persoanei vătămate B.A.G. de a se apăra, datorită  tratamentului sedativ şi somnifer pe care il administrase pacientei, aceasta fiind sub īngrijirea şi tratamentul său, a īntreţinut un raport sexual normal cu persoana vătămată, minoră, īmpotriva voinţei acesteia.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.