COMUNICAT

07.09.2015

 

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat, pentru comiterea, în concurs şi în stare de recidivă, a infracţiunilor de viol, violare de domiciliu şi furt calificat.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.09.2015 şi până la data de 03.10.2015, inclusiv.  

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în noaptea de 02/03.09.2015, în jurul orei 01.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a sărit gardul în curtea locuinţa persoanei vătămate, în vârstă de 61 de ani, despre care cunoştea că locuieşte singură.

Pe pervazul locuinţei, a găsit un ciob de oglindă cu ajutorul căruia a tăiat cordonul ce asigura închiderea camerei în care dormea persoana vătămată. După ce a pătruns în cameră, inculpatul s-a urcat în patul în care se afla victima. A imobilizat-o pe aceasta din spate cu mâinile la piept şi, sub ameninţarea că o va omorî, a întreţinut două raporturi sexuale complete.

În timp ce părăsea locuinţa persoanei vătămate, inculpatul a sustras un telefon mobil marca „Samsung”.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.