COMUNICAT

03.09.2015

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea este īmputernicit aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Vrancea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unei persoane de sex masculin pentru comiterea infracţiunii de omorvārşit asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal raportat la art. 199 alin. (1) Cod penal.

            Cererea a fost admisă de Tribunalul Vrancea, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 01.09.2015 şi pānă la data de 30.09.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la data de 31.08.2015, īn jurul orei 15.00, īntre inculpat şi mama sa, īn vārstă de 82 de ani, a izbucnit un conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. īn timpul conflictului, inculpatul a luat un ciocan şi i-a aplicat mai multe lovituri īn zona capului mamei sale, care se afla īntinsă pe un pat īn bucătăria locuinţei. īn urma loviturilor, victima a suferit mai multe leziuni care au dus la decesul acesteia īn scurt timp.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, īncepānd cu data de 31.08.2015, ora 20.30.

Cercetările continuă īn vedereamuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabiliriispunderii penale.

            Facem precizareaīnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.