COMUNICAT

20.08.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetul de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat Judecătoriei Făurei arestarea preventivă a trei inculpaţi, pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la tālhărie calificată.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Făurei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru cei trei inculpaţi pe o perioadă de 30 zile.

 Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că īn noaptea de 03/04.08.2015 urmare unei īnţelegeri prealabile inculpaţii au pătruns prin escaladare īn curtea locuinţei persoanelor vătămate īn vārstă de 82 ani şi 81 ani, au deşurubat becurile cu scopul de a nu fi aprinsă lumina de către acestea procedānd apoi la imobilizarea şi constrāngerea fizică a acestora. Īn urma acestei agresiuni cele două victime au suferit multe leziuni, activitatea infracţională fiind īntreruptă de ţipetele persoanelor vătămate.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

                       

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.