COMUNICAT

17.08.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetul de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Tarău Cristinel-Alin, sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de viol (īn formă continuată) şi lovire sau alte violenţe.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 zile, īncepānd cu data de 12.08.2015 şi pānă la data de 10.09.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză a rezultat că, la data de 10.07.2015, īn jurul orei 18,00, īn timp ce se aflau īn Pădurea Stejaru din apropierea Lacului Sărat, inculpatul Tarău Cristinel-Alin, īnsoţit de martorul D.D, s-au īntālnit cu persoana vătămată P.G. (cunoscută cu afecţiuni psihice), care aduna crengi uscate de pe sol. Lovindu-l cu pumnii īn cap şi ameninţāndu-l pe acesta din urmă cu un briceag, Tarău Cristinel-Alin, a īntreţinut două acte sexuale orale cu persoana vătămată P.G. De asemenea, īn data 07.08.2015, īn extravilanul satului Lacu Sărat, inculpatul Tarău Cristinel-Alin a lovit-o cu pumnii īn zona coastelor pe persoana vătămată.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

                       

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.