COMUNICAT

23.07.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Petrea Neculai, pentru tentativă la infracţiunea de omor.

Cererea a fost admisă de Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 19.07.2015, īn jurul orelor 2030 - 2 100, pe fondul unui conflict anterior, inculpatul a aplicat persoanei vătămate I. S. lovituri, cu un cuţit şi cu o lopată, īn mai multe zone ale corpului (scalp, faţă, omoplat drept, trunchi, etc). Persoana vătămată a suferit plăgi īnţepate penetrante şi pneumotorax, leziuni care au necesitat 23-25 zile de īngrijiri medicale. Datorită īmprejurărilor īn care fapta a fost comisă, obiectului vulnerant folosit, intensităţii loviturilor, leziunile au fost considerate apte de a pune īn primejdie viaţa persoanei vătămate.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.