COMUNICAT

13.07.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului VOICU DANIEL ŞTEFĂNEL, pentru săvārşirea, īn stare de recidivă, a infracţiunii de tālhărie.

Cererea a fost admisă de Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 10.07.2015 pānă la data de 08.08.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 30.06.2015, īn jurul orelor 1330, inculpatul Voicu Daniel Ştefănel, īn timp ce se deplasa pe Bd. Dorobanţilor, īn apropierea unei farmacii, a smuls poşeta din māna persoanei vătămate P.M., a fugit pe aleea ce duce spre Liceul Panait Cerna, a traversat             Bd. Dorobanţilor şi a mers īn spatele blocului B 33, aflat īn apropierea unei centrale termice de cartier.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.