COMUNICAT

23.06.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, la data de 22.06.2015, luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Iordache Titi, pentru săvārşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Iordache Titi, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 22.06.2015 pānă la data de 21.07.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn intervalul 19-21.06.2015, īntre inculpat şi victima I. I. (tatăl său) a avut loc un conflict fizic, violent. Īn aceste īmprejurări, inculpatul Iordache Titi l-a lovit pe tatăl său īn mod repetat, folosindu-se de un obiect tăietor-īnţepător (cel mai probabil un cuţit) şi de un alt obiect vulnerant dur, īn zona toracelui, abdomenului, dar şi a feţei, agresiuni care au condus la decesul victimei I. I.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.