COMUNICAT

18.06.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Hoisan Romeo-Robert, pentru săvārşirea infracţiunii de furt calificat.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Hoisan Romeo-Robert, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 16.06.2015 pānă la data de 15.07.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 11/12.06.2015, numitul Hoisan Romeo-Robert, după ce īn prealabil a scos din funcţiune, prin smulgere, sistemul de supraveghere video exterior, a pătruns, uzānd de chei mincinoase, īn incinta cafe-barului aparţinānd SC C. S.R.L., de unde a sustras sumele de 26.500 de lei şi 1200 de Euro, aflate īn obiecte de vestimentaţie īn biroul administratorului, un parfum īn valoare de 400 de lei, o geantă din piele, ţigări şi băuturi alcoolice, prejudiciul total īnsumānd 34.814 lei.

Activitatea ilicită desfăşurată de inculpat a fost īnregistrată de sistemul video ce asigura supravegherea interiorului locaţiei menţionată anterior.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.