COMUNICAT

10.06.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, la data de 09.06.2015, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Popov Georgian, pentru săvārşirea infracţiunii de dare de mită.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Popov Georgian, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 09.06.2015 şi pānă la data de 08.07.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 08.06.2015, inculpatul Popov Georgian a oferit agenţilor de poliţie G.F. şi C.I.I. suma de 2000 lei, pentru ca aceştia să nu soluţioneze īn mod legal dosarul penal aflat pe rolul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Galaţi, dosar ce are ca obiect comiterea de către inculpat a unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.