COMUNICAT

03.06.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, la data de 02.06.2015, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Chiosa Paul Liviu, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi – Secţia penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Chiosa Paul Liviu, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 02.06.2015 şi până la data de 01.07.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 02.05.2015, în timp ce se afla cu oile pe imaşul din zona limitrofă localităţii Oancea, inculpatul Chiosa Paul Liviu i-a aplicat victimei C. J. mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în diferite zone la corpului,  provocându-i leziuni traumatice care au determinat, prin evoluţie, o tromboembolie masivă a arterei pulmonare şi, ulterior, decesul victimei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.