COMUNICAT DE PRESĂ

02.06.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Matache Cătălin sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de înşelăciune în formă calificată şi o tentativă la înşelăciune în formă calificată.

 

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanţa de judecată dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.05.2015 până la data de 26.06.2015, inclusiv.

 

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, inculpatul Matache Cătălin a ridicat de la patru persoane vătămate suma totală de 12.400 lei şi 1.076 euro dobândiţi în urma inducerii în eroare a acestora, prim metoda „accidentul”, de către o persoană privată de libertate aflată într-un penitenciar din România.

În cazul persoanei vătămate R.S., activitatea infracţională desfăşurată de Matache Cătălin nu s-a finalizat întrucât inculpatul a părăsit domiciliul acesteia fără a primi suma de bani solicitată.

 

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii arestării preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.