COMUNICAT DE PRESĂ

28.05.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurorii Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului Anghel Tinel sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de lipsire de libertate īn mod ilegal, prevăzută de art. 205 alin. (1) din Codul penal şi lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. (2) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

 

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanţa de judecată dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 27.05.2015 pānă la data de 26.05.2015, inclusiv.

 

Din probele administrate rezultă că, la data de 03.05.2015, īn jurul orelor 2100, persoana vătămată Ş.I.M., īn timp ce se deplasa cu autoturismul taxi marca Dacia Logan pe şoseaua principală la ieşirea din comuna Chiscani, judeţul Brăila, a fost blocată īn trafic de un autovehicul marca Ford, condus de inculpatul Anghel Tinel, după care a fost lovită cu pumnii şi tārātă pe marginea părţii carosabile, apoi urcată īmpotriva voinţei ei īn autovehiculul condus de Anghel Tinel.

            Persoana vătămată a reuşit să coboare din autoturismul marca Ford īn care a fost urcată, prin deschiderea uşii din spate a acestuia, īn timp ce autoturismul se afla īn mişcare.  Ulterior, persoana vătămată a urcat din nou īn autoturismul taxi din care fusese luată cu forţa şi s-a deplasat la Spitalul Judeţean Brăila.

 

Cercetările continuă īn vederea lămurii tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii juridice.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.