COMUNICAT DE PRESĂ

15.05.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Baciu Marian Ionuţ cercetat pentru săvārşirea, īn stare de recidivă, a infracţiunii de tentativă de omor.

 

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Baciu Marian Ionuţ, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 13.05.2015 şi pānă la data de 11.06.2015, inclusiv.

 

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara de 11.05.2015, i-a aplicat persoanei vătămate C.I. o lovitură cu o sapă, īn zona capului, provocāndu-i o plagă delabrantă cu fractură cominitivă fronto-temporo parietală dreapta, leziuni ce necesită īngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de                40-45 zile şi īi pun īn primejdie viaţa.

 

Cercetările continuă īn vederea lămurii tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.