COMUNICAT DE PRESĂ

07.05.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi - Secţia penală, la data de 04.05.2015, arestarea preventivă a inculpatului Ciurea Daniel, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tentativă la omor.

 

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi - Secţia Penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă, dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ciurea Daniel, pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 05.05.2015 şi pānă la data de 03.06.2015, inclusiv.

 

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara zilei de 28 aprilie 2015, īn timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul Ciurea Daniel, i-a aplicat persoanei vătămate C.I. (fratele său geamăn) o lovitură cu un corp īnţepător tăietor (cuţit de bucătărie) īn zona parietală stāngă, producāndu-i o leziune care a pus īn primejdie viaţa acesteia.

 

Cercetările continuă īn vederea lămurii tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.