COMUNICAT

05.05.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Nistor Dorian, pentru săvārşirea, īn formă continuată şi īn stare de recidivă, a infracţiunii de furt calificat.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Nistor Dorian, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 29.04.2015 şi pānă la data de 28.05.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn perioada 27.03.2015 - 04.04.2015, folosind chei potrivite, inculpatul Nistor Dorian a pătruns singur, pe timp de zi, īn trei rānduri, īn S.C. S. A. SRL, de unde a sustras suma totală de 1670 lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.