COMUNICAT

24.04.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Condruz Răducu, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Condruz Răducu, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 24.04.2015 şi până la data de 23.05.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 22.04.2015, în jurul orei 1900, inculpatul Condruz Răducu i-a aplicat persoanei vătămate C.C. lovituri repetate cu o bâtă în zona capului, provocându-i un traumatism cranio cerebral acut cu hemoragie extradurală, fracturi craniene multiple în zonele fronto – parieto – temporală şi occipitală, o fractură cervicală, leziuni care au indus persoanei comă şi îi pun viaţa în primejdie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.