COMUNICAT

15.04.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Vrīnceanu Mistea, pentru săvārşirea, īn stare de recidivă, a infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Vrīnceanu Mistea, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 13.04.2015.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara zilei de 11.04.2015, īn jurul orei 2130, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Vrīnceanu Mistea i-a aplicat unchiului său V. G. mai multe lovituri cu o furcă, cu pumnii şi picioarele īn diferite zone vitale ale corpului, cu predilecţie īn zona capului, determināndu-i acesteia leziuni a căror gravitate şi intensitate i-au cauzat, īn cursul aceleiaşi seri, decesul.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.