COMUNICAT

02.04.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Răducan Anton, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tālhărie.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Răducan Anton, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 01.04.2015 şi pānă la data de 30.04.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 29.03.2015, īn jurul orei 1710, īn timp ce se deplasa pe b-dul    Al. I. Cuza, la intersecţia cu str. Radu S. Campiniu, inculpatul Răducan Anton a deposedat-o pe persoana vătămată minoră P.A., de un lănţişor din aur cu pandantiv, īn greutate totală de circa 6 grame, prin smulgere de la gāt şi de suma de 3 lei, prin ameninţare cu acte de violenţă, creānd un prejudiciu total de 971 lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.