COMUNICAT

19.03.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Parnică Antonel, cercetat sub aspectul săvārşirii, īn stare de recidivă, a infracţiunii de tālhărie calificată.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Parnică Antonel, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data depistării inculpatului.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 14/15.03.2015, īn jurul orei 0500, aflāndu-se īn incinta SC B. C. SRL Brăila, din Brăila, inculpatul Parnică Antonel a deposedat-o, prin īntrebuinţarea de violenţe şi ameninţări cu un cuţit, pe operatoarea N. G., de suma de 2700 lei, provenită din īncasări.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.