COMUNICAT

09.03.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Arnăutu Gheorghiţă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Arnăutu Gheorghiţă, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 06.03.2015 şi până la data de 04.04.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 03.03.2015, în jurul orei 0800, în timp ce circulau cu autobuzul liniei 4 de transport public din municipiul Brăila, inculpatul Arnăutu Gheorghiţă s-a îmbrâncit în persoana vătămată V. V., în vârstă de 68 de ani,  sustrăgându-i din buzunarul exterior, închis cu două capse, situat în zona pieptului, portofelul în care se afla o sumă de bani şi alte documente personale. Constatând că ridică suspiciuni persoanei vătămate, inculpatul a coborât la următoarea staţie,  însuşindu-şi suma de bani, iar portofelul şi celelalte acte le-a aruncat, în jurul orei 1030, într-un tomberon de gunoi în zona fast-foodului „Passage”. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.