COMUNICAT

03.03.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Şerban Paris, cercetat sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Şerban Paris, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 02.03.2015 şi până la data de 31.03.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul Şerban Paris, în cursul lunii februarie 2015, a fost sunat de fratele său Şerban Augustel Dumitru, persoana încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, care i-a propus o metodă de a face bani, spunându-i că va comite infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”, participarea inculpatului fiind aceea de a merge la domiciliile persoanelor înşelate, respectiv persoanele vătămate T. T., V. F. şi  M. V., pentru a ridica sumele de bani ce vor rezulta, respectiv 8000 de lei, 2000 de lei şi 2150 de euro, 30 de lire sterline şi 1100 de lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.