COMUNICAT

24.02.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Apostu Mihai, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Apostu Mihai, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 21.02.2015 şi până la data de 22.03.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că Apostu Mihai, în calitate de consilier superior în cadrul Direcţiei Agricole Brăila, în perioada noiembrie – decembrie 2014 şi în data de 20.02.2015, a pretins şi a primit de la martorul denunţător H. N. bunuri şi bani, în valoare totală de        768 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.