COMUNICAT

09.02.2015

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Panaete Ionuţ, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Panaete Ionuţ, pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 04.02.2015 şi pānă la data de 05.03.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn seara de 01.02.2015, īn incinta unui bar din comuna Salcia Tudor, judeţul Brăila, a lovit-o īn mod repetat pe victima S.I. cu pumnii şi cu picioarele provocāndu-i o hemoragie īn trunchiul cerebral consecutivă compresiei cerebrale prin hematom extradural masiv survenit īn cadrul unui traumatism cranio cerebral cu fractură temporală stāngă, leziuni īn urma cărora a survenit decesul victimei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcarea a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.