COMUNICAT

26.01.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Gheorghiţă Marius cercetat sub aspectul săvārşirii, īn stare de recidivă, a infracţiunii de furt calificat.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Gheorghiţă Marius pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 24.01.2015 şi pānă la data de 22.02.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea de 16/17.01.2015, inculpatul Gheorghiţă  Marius a pătruns prin efracţie, folosind un obiect din metal, īn incinta magazinului alimentar aparţinānd     SC R. O. SRL, de unde a sustras mai multe bunuri (un laptop Lenovo, un telefon mobil Samsung E 150, mai multe sticle de băuturi alcoolice, ţigări şi cafea), cauzānd un prejudiciu de aproximativ 3600 de lei.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.