COMUNICAT

07.01.2015

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Ion Angelin cercetat sub aspectul săvârşirii, în stare de recidivă, a infracţiunii de furt.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ion Angelin pe o durată de 30 zile, începând cu data de 28.12.2014 şi până la data de 26.01.2015, inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 27.12.2014. în jurul orei 1410, inculpatul Ion Angelin a sustras din buzunarul persoanei vătămate C. I. suma de 70 lei, în timp ce se afla în magazinul Teo Market din municipiul Brăila. După ce a sustras suma de bani, inculpatul a fugit din magazin, fiind urmărit de către persoana vătămată, care a fost sesizată de către martora C. D., vânzătoarea magazinului. Pentru a-şi pierde urma, inculpatul s-a deplasat cu un mijloc de transport în comun, în care a fost depistat de către organele de poliţie, având asupra sa o parte din suma sustrasă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.