COMUNICAT

02.12.2014

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Mărăraşu Marian, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tālhărie.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Mărăraşu Marian pe o durată de 30 zile, īncepānd cu data de 27.11.2014.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 12.11.2014, suspectul Mărăraşu Marian a sustras, prin violenţă, un telefon mobil părţii vătămate C.A.M., īn vārstă de 10 ani, īn timp ce aceasta se afla pe peronul nr. 1 al staţiei CF Brăila.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.