COMUNICAT

13.11.2014

 

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Constantin Cătălin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila – Secţia penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Constantin Cătălin  pe o durată de 30 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în cursul lunii noiembrie, a pretins şi a primit de la G.L. suma de 350 lei în schimbul căreia a promis că îl va influenţa pe lucrătorul de poliţie ce urma să îl examineze pe denunţător cu ocazia susţinerii probei de traseu din cadrul examenului de obţinere a permisului de conducere.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.