COMUNICAT

31.10.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Andrei Geani-Ştefănuţ şi a inculpatului minor Ş.D.M., cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţi pe o durată de 20 zile, începând cu data de 30.10.2014 şi până la data de 18.11.2014 inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 27.10.2014, inculpaţii Andrei Geani-Ştefănuţ şi Ş.D.M. au luat împreună hotărârea de a sustrage diverse bunuri din autoturismele pe care le găseau staţionate în locuri ce le facilitau demersul infracţional.

După ce au încercat să deschidă portierele mai multor autoturisme, în jurul orei 1845, inculpatul Andrei Geani-Ştefănuţ, forţând una din portiere, a reuşit să dezactiveze sistemul de închidere şi securizare al unui autoturism marca Audi A6, staţionat pe strada Roşiorilor din municipiul Brăila. După ce a deschis portiera dreapta faţă a acestuia, celălalt inculpat a pătruns în autovehicul şi a sustras un recipient cu parfum marca   Dolce&Gabana în valoare de 450 lei. Reuşind şi dezasigurarea portbagajului, inculpatul Andrei Geani-Ştefănuţ a verificat şi acest spaţiu, dar întrucât nu a găsit nimic, au părăsit locul faptei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.