COMUNICAT

24.10.2014

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Sava Gigel, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte  violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi viol.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Sava Gigel  pe o durată de 30 zile, începând cu data de 22.10.2014 şi până la data de 20.11.2014 inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 21.10.2014, inculpatul Sava Gigel a aşteptat-o pe fosta sa concubină, O.G., în timp ce aceasta se deplasa către locul de muncă. Inculpatul, sub pretextul unor discuţii, a abordat-o şi a condus-o spre maşina sa, apoi a lovit-o pe aceasta cu pumnul în zona capului, introducând-o cu forţa în autoturismul său. Au plecat apoi spre locuinţa sa, unde inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată raporturi sexuale împotriva voinţei acesteia, exercitând din nou acte de violenţă asupra sa, fiindu-i cauzate leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.